top of page
blauwetomaatmannen_edited_edited.jpg

Ons team

De Blauwe Tomaat heeft een waanzinnig team van vrijwilligers dat het iedere week weer mogelijk maakt dat honderden Arnhemse gezinnen groente en fruit kunnen kopen!

Untitled design.jpg

Eric

Hoi! Ik ben Eric Roos en ben 45 jaar, ook ik woon in Arnhem. Ik ben vanaf het eerste moment betrokken bij De Blauwe Tomaat. Ik begon met het ophalen van groente en fruit, tegenwoordig wordt dat bezorgd. Ik help op maandag mee de wagen gereed te maken voor een fijne week, zodat we heel Arnhem kunnen voorzien van gezonde voeding. Ik ben inmiddels wel aan het kijken naar betaald werk, maar zo lang dat er niet is, werk ik graag mee aan dit mooie initiatief. Ik hoop dat steeds meer mensen De Blauwe Tomaat leren kennen en dat ons team van gezellige vrijwilligers nog groter wordt!

Untitled design.jpg

Thomas

Hai! Mijn naam is Thomas ten Bokum, ben 35 jaar en woon in Arnhem. In 2019 zat ik even zonder werk en mijn vrouw attendeerde mij op een advertentie in de krant. Ik werk normaal in de zorg, maar wilde nu even wat anders. Aangezien ik van het maken van een praatje en gezonde voeding houd, leek de functie `groenteboer` zeer geschikt. Al snel kreeg ik rijles van Robbert en kon ik de wagen op locatie parkeren. Ik had het erg naar mijn zin, ik werkte vast op de donderdag en af en toe op de woensdag. Inmiddels ben ik getrouwd en ben op 14 februari vader geworden van een prachtige zoon. Op dit moment ben ik dus wat minder actief, maar volg alle berichten en blijf graag op de hoogte! Ik hoop dat De Blauwe Tomaat heel lang blijft bestaan en dat er veel mensen kunnen genieten van de lekkere producten.

WhatsApp Image 2020-05-13 at 12.47.26.jp

Marloes

Hoi! Ik ben Marloes, 31 jaar en woon in Arnhem. Sinds januari werk ik bij De Blauwe Tomaat. Ik ben begonnen als stagiaire van Robbert, maar ben inmiddels gepromoveerd tot officiële vrijwilliger ;). Ik werk elke woensdag op de Geitenkamp met Robbert en Mark, wij noemen onszelf ook wel Team Goathill. Wat is het toch leuk om elke week die lieve mensen weer van groente en fruit te voorzien! Ook maken we graag een praatje en is de koffie altijd vers! Ik hoop dat we in de toekomst nog meer mensen blij maken met ons lekkere groente en fruit en dat er nog meer mooie ont-moetingen mogen ontstaan.

Untitled design.jpg

Robbert

Hallo! Ik ben Robbert Lassche, kom uit Enschede en woon al 25 jaar in Arnhem (Presikhaaf). Vanaf het prille begin ben ik bij De Blauwe Tomaat betrokken. Ik zocht eigenlijk vrijwilligerswerk in het theater, maar zag ineens een vacature van een SRV wagen staan. Aangezien ik 36 jaar als vrachtwagenchauffeur heb gewerkt, trok mij zo`n grote gezellige bus direct aan! Die gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen zijn voor mij erg belangrijk. Ik ben namelijk afgekeurd vanwege PTSS. Een woningoverval zorgde er voor dat ik onverwerkte dingen die ik heb gezien en meegemaakt als 19-jarige dienstplichtig militair in Libanon, mij alsnog gingen opbreken. Ik hoop in de toekomst natuurlijk wel weer betaald werk te vinden. Bij De Blauwe Tomaat werk ik één tot anderhalve dag per week. Ik vind het erg leuk om contact te hebben met vaste- en nieuwe klanten, maar ook het onderhoud van de wagen en het verkopen van ons heerlijke groente en fruit maakt me blij. Naast de verkoop en het contact met klanten, geef ik ook rijles in de bus. Iedereen met een B-rijbewijs mag de bus besturen, door mijn achtergrond kan ik de vrijwilligers mooi de fijne kneepjes van het vak leren. Ik hoop dat we in de toekomst in nog meer wijken zullen verschijnen en dat we bijvoorbeeld ook op vrijdag en zaterdag gaan verkopen.

Untitled design.jpg

Mark

Hai! Mijn naam is Mark, ik ben 44 jaar en woon in Arnhem. Voordat De Blauwe Tomaat bij Broek Omhoog kwam te staan, kwam ik al met enige regelmaat bij Broek Omhoog. Op een gegeven moment werd dat een verkoopplek van De Blauwe Tomaat en kocht ik daar al mijn groente en fruit. Op die manier kwam ik met Loes in contacten zij zei heel spontaan dat ze nog vrijwilligers zocht. Het leek me direct leuk, dus ben snel begonnen. Het leukste van dit werk vind ik het ontmoeten van mensen. Van nieuwe klanten, maar ook de gezelligheid van de vaste klanten en natuurlijk het contact met het team. Het idee van de Blauwe Tomaat spreekt mij heel erg aan, gezonde voeding en een leuke plek waar mensen elkaar kunnen
treffen. Ik hoop in de toekomst op nog meer verkooppunten, met natuurlijk veel leuke en gezellige klanten!

WhatsApp Image 2020-05-12 at 13.35.45.jp

Remond

Hoi! Ik ben Remond, woon sinds twee jaar weer in Arnhem en ben 42 jaar. Ik zocht vrijwilligerswerk en vond de vacature bij de vrijwilligerscentrale. Het leek me direct leuk werk, al snel voelde ik mij thuis in de wereld van de groente- en fruit verkoop. Ik hoop in de toekomst natuurlijk wel weer een betaalde baan te vinden. Ik heb het erg naar mijn zin met mijn vaste collega op de dinsdag en vind het verkopen erg leuk. Op het moment dat mensen met een goed gevulde tas weer blij naar huis gaan, geeft mij dat een goed gevoel. Hopelijk mag het concept van De Blauwe Tomaat zich ook uitbreiden naar andere steden. Het is een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen en voor bijvoorbeeld oudere mensen is het fijn dat ze dichtbij huis gezond eten kunnen kopen.

Untitled design.jpg

Ben

Hi! Ik ben Ben, 49 jaar oud, ik kom uit Albanië en woon nu een jaar in Nederland. Ik ken de man van Loes en hij vertelde mij dat De Blauwe Tomaat nog op zoek was naar vrijwilligers. Dit kwam goed uit, want ik zocht een leuke werkplek, waardoor ik kon integreren in de samenleving. In andere landen heb ik ook al vrijwilligerswerk gedaan, bijvoorbeeld in Albanië en Italië. Ik vind het mooi om mensen te helpen, zonder dat je er iets voor terug hoeft te krijgen. Op dit moment werk ik een dagdeel per week. Het idee achter De Blauwe Tomaat vind ik heel leuk, gezonde voeding voor iedereen! Ik wens dat andere steden ook
deel kunnen nemen aan dit project.

WhatsApp Image 2020-05-14 at 13.55.22.jp

Astrid

Tekst over Astrid komt eraan!

Untitled design.jpg

Nonja

Tekst volgt

Untitled design.jpg

Frank

Tekst volgt

bottom of page