top of page
blauwetomaat-1280px.jpg

Ons verhaal

Hoe Loes van der Meulen van een idee een succesvol concept heeft weten te maken!

Het idee zat al een tijdje in haar hoofd. “In Engeland had ik wel eens supermarkten volgens dit concept gezien. Groente en fruit met een schoonheidsfoutje, producten die anders weggegooid worden en dat tegen zeer betaalbare prijzen. Inspirerend!” Tijdens een avondje met een vriendin filosoferen kwam dit idee weer naar boven. “Met een wijntje erbij bedacht ik dat ik met een oude SRV wagen dit soort producten wilde gaan verkopen, op verschillende locaties in Arnhem.”

Het bleef niet bij filosoferen, Loes besloot dat ze het gewoon moest gaan doen. De naam, de Blauwe Tomaat, werd aan het project gegeven, een stichting in het leven geroepen en voor ze het wist had ze de sleutel van een oude SRV-wagen in handen. “In korte tijd heeft De Blauwe tomaat al veel fans, mensen willen graag iets doen voor een ander.”

86727656_542521743137756_719471933638731

Vers voedsel voor alle Arnhemmers

De Blauwe Tomaat is voor alle Arnhemmers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot gezonde voeding. Daarom rijden we door verschillende Arnhemse wijken, werken we samen met 'blijf-van-mijn-lijf-huis' Moviera en komen er wekelijks demente ouderen van de Drie Gasthuizengroep boodschappen doen.

Wij houden van samenwerken. Want juist door al deze samenwerkingen verankeren we onze sociale functie in Arnhem. En daar zijn we trots op!  

Via een crowdfundingsactie hebben we dit alles kunnen starten en realiseren. 

bottom of page